Західні соціологи назвали Рабіновича і Бойко лідерами електоральних симпатій українців на Сході
Категорія
Економіка
Дата публікації

Західні соціологи назвали Рабіновича і Бойко лідерами електоральних симпатій українців на Сході

Західні соціологи назвали Рабіновича і Бойко лідерами електоральних симпатій українців на Сході
Джерело:  znaj.ua

У Верховну Раду України наступного скликання можуть пройти вісім політичних сил, тоді як можливо, що електоральні симпатії українців на Сході розділять лідер партії «За життя» Вадим Рабінович і глава «Опозиційного блоку» Юрій Бойко. Про це свідчать результати соціологічного дослідження міжнародного дослідницького центру BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute), опубліковані на сайті l'Européenne de Bruxelles, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Znaj.ua.

Згідно з результатами досліджень, якби парламентські вибори проходили в найближчі вихідні, в новий склад парламенту пройшли б вісім партій. Найбільшу кількість голосів отримали б партія «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко (16,2%) і партія «Блок Петра Порошенка - «Солідарність »(9,6%). За ними - партія «За життя» Вадима Рабіновича (9,1%), і Радикальна партія Олега Ляшка (8,7%). Також з меншою кількістю депутатів за результатами досліджень в Раду можуть потрапити представники «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка (8,1%), «Опозиційний блок» Юрія Бойка (7,6%), Об'єднання «Самопоміч» Андрія Садового (5,3% ) і нового політичного проекту «Слуга народу» телезірки Володимира Зеленського.


Окремо проведене опитування політичних уподобань жителів сходу України (Харківської області, підконтрольних районів Донецької та Луганської областей) показало, що найпопулярнішими політиками тут є Вадим Рабінович і Юрій Бойко. Якщо президентські вибори відбулися б найближчої неділі, вони б отримали 16,2% і 11,4% відповідно. За ними послідували Юлія Тимошенко (8,0%), Петро Порошенко (6,1%) і Анатолій Гриценко (3,7%). Відзначається, що опитування охоплювало політиків, які з найбільшою ймовірністю будуть брати участь у виборах.

Також в ході соцдосліджень був складений рейтинг сприйняття партій - у респондентів запитували, за яку політсилу вони не проголосували б у жодному разі. Даний антирейтинг очолили: «Опозиційний блок», БПП «Солідарність» (70%) і «Батьківщина» (69%). На думку західних соціологів, ці результати показують, що українські виборці втомилися від нинішніх політиків і хочуть бачити нові обличчя в політиці.


Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (Бельгія) в період з 14 по 25 травня 2018 року. Загальна кількість респондентів склало 2024 людини (репрезентативна вибірка). Метод опитування - прямі інтерв'ю. Ймовірна похибка - не більше 2,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?