Повернення Росії в G8: країни "великої сімки" ухвалили важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Повернення Росії в G8: країни "великої сімки" ухвалили важливе рішення

Повернення Росії в G8: країни "великої сімки" ухвалили важливе рішення
Джерело:  Reuters

Повернення Росії в клуб найбільш впливових держав світу неможливо. Лідери країн G7 єдині в цієї позиції, незважаючи на заклик американського лідера Дональда Трампа повернути РФ в "велику сімку".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відповідну позицію щодо Росії під час саміту G7 в Канаді погодили канцлерка Німеччини Ангела Меркель, прездент Франції Еммануель Макрон, прем'єрка Великої Британії Тереза Мей і новий італійський прем'єр Джузеппе Конте.

За даними джерела, всі сторони єдині в позиції щодо Росії, включно з Італією, прем'єр якої раніше виступав за перегляд антиросійських санкцій.

Повернення Росії в G8 також прокоментувала Ангела Меркель. Вона заявила, що поки в проблемах з Україною не буде досягнуто істотного прогресу, повернути Росію в клуб найбільш впливових країн світу неможливо.

Слід зазначити, що нещодавню пропозицію Трампа повернути Росію в G8 різко прокоментували в США. Зокрема, глава Сенатського комітету зі збройних сил Джон Маккейн вважає, що такі ідеї американського глави призводять до зменшення лідерства Америки в світі.

"Путін з власної волі зробив Росію негідною членства в "великій вісімці", коли вторгся в Україну і анексував Крим. З тих пір він не зробив нічого, що змінило б цей дуже очевидний факт. Кожен день, очолювані Росією бойовики, вбивають українців на Донбасі. Щодня сили Путіна допомагають Асаду вирізати сирійців. Щодня за допомогою вбивств, кібератак і ворожого впливу, Росія здійснює напади на демократичні інститути в усьому світі",- заявив Маккейн, підкресливши, що Трамп продемонстрував ту повагу Росії, яку мав приберегти для найближчих союзників.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Франції Еммануель Макрон поставив жорсткий ультиматум Трампу перед самітом G7.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?