В Україну прилетіли американські військові літаки: названа причина
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну прилетіли американські військові літаки: названа причина

В Україну прилетіли американські військові літаки: названа причина
Джерело:  online.ua

П'ять американських військових літака і 150 чоловік, які їх обслуговують, прилетіли в Україну 1-2 і 7 червня. Їх перекинули з військових баз в Європі для заправки стратегічних бомбардувальників, які беруть участь в навчаннях "Saber Strike-2018" на території Польщі.

Про перекидання американських військових літаків в Україні повідомила прес-служба ВПС США. Пізніше цю інформацію підтвердили в Генштабі ЗСУ, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що в Україні на територію міжнародного аеропорту "Львів" прибули п'ять літаків-паливозаправників Повітряних сил ЗС США KC-135 Stratotanker. Їх перекинули з авіабаз RAF Mildenhall (Велика Британія), McConnell AFB (Канзас, США), Beale Air Force Base (Каліфорнія, США) і бази Національної гвардії США в Іллінойсі.

У Генштабі ЗСУ відзначили, що Україна і прибулі на її територію американські військові літаки в навчаннях Saber Strike-2018 участі не беруть. Але ці літальні апарати є важливою і невід'ємною частиною логістичного забезпечення цих навчань, без яких неможливо збільшити дальність польотів стратегічних бомбардувальників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна все літо буде проводити військові навчання в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?