Королева Великої Британії Єлизавета II святкує другий день народження: опубліковані яскраві фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Королева Великої Британії Єлизавета II святкує другий день народження: опубліковані яскраві фото

Королева Великої Британії Єлизавета II святкує другий день народження: опубліковані яскраві фото
Джерело:  online.ua

У суботу, 9 червня, в Лондоні проходить традиційний парад на честь другого дня народження королеви Великої Британії Єлизавети II. На параді з'явилися члени королівської сім'ї в повному складі, серед яких Кейт Міддлтон і принц Вільям, Меган Маркл з принцом Гаррі, герцогиня Корнкольска Камілла та принц Чарльз.

Яскраві фото зі святкування другого дня народження Єлизавети II були опубліковані прес-службою Кенсингтонського палацу, передає ONLINE.UA.

У параді з нагоди дня народження королеви беруть участь більше тисячі військових. При цьому Єлизавета II відвідала його на самоті без чоловіка, принца Філіпа. З 2017 року він більше не приймає участі в публічних заходах. Слід зазначити, що в 2018 році другий день народження королеви майже збігся з днем народження принца Філіпа - в неділю, 10 червня, йому виповниться 97 років.

Особливу увагу на параді на честь дня народження королеви Єлизавети Другої привернула до себе "новенька" в королівській родині - Меган Маркл, яка менше місяця назад вийшла заміж за принца Гаррі. Для чергового "дебюту" Меган вибрала ніжно-рожеву сукню і оригінальний капелюшок, в яких постала перед глядачами на балконі Букінгемського палацу в супроводі чоловіка.

Слід додати, що з офіційним днем народження Єлизавету II від імені всіх українців привітав президент України Петро Порошенко. Пост з привітаннями він опублікував на своїй сторінці в соцмережі.

Нагадаємо, традиція святкувати другий "офіційний" день народження правлячого монарха у Великій Британії зародилася ще в 1748 році. Її ввів Георг II. З тих пір кожен британський монарх отримує можливість святкувати два дні народження в рік - справжній і офіційний. Єлизавета II, яка народилася 21 квітня, обрала для другого дня народження другу суботу червня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єлизавета II надала нові привілеї Меган Маркл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?