Лідери "великої сімки" винесли важливе для України комюніке по Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери "великої сімки" винесли важливе для України комюніке по Росії

Лідери "великої сімки" винесли важливе для України комюніке по Росії
Джерело:  online.ua

У Канаді завершився саміт G7, за підсумками якого лідери "великої сімки" винесли підсумкове комюніке, важливе для України. Члени клубу найвпливовіших країн світу засудили незаконну анексію Криму і дії Росії на Донбасі, висловивши готовність ввести нові санкції проти РФ.

Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті саміту G7, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми нагадуємо, що продовження санкцій чітко пов'язано з тим, що Росія не продемонструвала повне виконання своїх зобов'язань в Мінських домовленостях і повагу суверенітету України, і ми повністю підтримуємо зусилля в рамках "нормандського формату" і ОБСЄ для вирішення конфлікту в Східній Україні. Якщо того вимагатимуть наші дії, ми готові ввести додаткові обмежувальні заходи, щоб збільшити ту ціну, яку платить РФ за свої дії", - йдеться в підсумковому комюніке "великої сімки".

Також лідери G7 вимагають, щоб Росія відмовилась від спроб "підриву демократії" в Європі. Вони засудили отруєння Сергія Скрипаля в британському Солсбері і підтримку Путіним сирійського режиму. Крім цього вони виключили можливість повернення РФ в "велику вісімку", поки не буде вирішено українське питання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в перший день саміту G7 в Канаді між лідерами "великої сімки" стався розкол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?