Історичний скандал на саміті G7: Трамп відкликав підпис під заключною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Історичний скандал на саміті G7: Трамп відкликав підпис під заключною заявою

Історичний скандал на саміті G7: Трамп відкликав підпис під заключною заявою
Джерело:  online.ua

У неділю, 10 червня, американський президент Дональд Трамп відкликав свій підпис під заключною заявою лідерів "великої сімки", яка була винесена за підсумками саміту G7 в Канаді. Цей прецедент став першим в історії клубу найвпливовіших країн світу.

Про відкликання підпису під комюніке G7 Трамп повідомив через свою сторінку в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Причиною відкликання підпису Трамп назвав позицію канадського прем'єра Джастіна Трюдо щодо нових американських мит на сталь і алюміній.

"Джастін Трюдо під час саміту G7 виглядав м'яким і скромним, а після мого від'їзду заявив, що "мита США дуже жорсткі, але він не дасть сісти собі на голову". Дуже несправедливо і слабо!",- написав Трамп, пояснивши своє рішення.

В уряді Трюдо відреагували на звинувачення Трампа. У відповідь на заяву американського лідера там сказали, що Трюдо не сказав нічого того, про що раніше не говорив як в публічних заявах, так і в приватних розмовах з Трампом. При цьому на брифінгу після закінчення саміту G7 Трюдо сказав, що Канада підвищить мита для США у відповідь на дії з боку Вашингтона.

"Ми не хотіли б цього робити, але абсолютно точно підемо на цей крок, оскільки ми, канадці, привітні і мудрі, але не дозволимо сідати собі на голову", - сказав канадський прем'єр.

Слід зазначити, що незважаючи на рішення Трампа відкликати свій підпис під комюніке, Євросоюз має намір відстоювати ту заключну заяву, яка була винесена за підсумками саміту G7. Про це повідомив прес-секретар глави Ради ЄС Дональда Туска.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за підсумками саміту G7 лідери "великої сімки" винесли важливе рішення для України з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?