Путін відзначився черговою самовпевненою заявою про Росію в G8
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відзначився черговою самовпевненою заявою про Росію в G8

Путін відзначився черговою самовпевненою заявою про Росію в G8

Росія не виходила з G8 і чекає лідерів "великої сімки" в Москві.

З такою самовпевненою заявою виступив російський глава Володимир Путін на прес-конференції в Циндао за підсумками саміту Шанхайської організації співпраці, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Що стосується повернення Росії в "сімку","вісімку"- ми з неї не виходили. Колеги свого часу відмовилися приїжджати в Росію по відомим міркуванням. Будь ласка, ми будемо раді всіх там бачити у нас, в Москві", - заявив Путін , оцінюючи шанси повернення Росії в G8.

При цьому Путін підкреслив, що вважає країни ШОС набагато перспективнішими і цікавішими в економічному плані, ніж країни "сімки". Також російський глава підкреслив, що зараз не можна не помітити внутрішні проблеми в "великій сімці".

Раніше з аналогічною заявою виступав і глава МЗС РФ Сергій Лавров. Російський міністр закордонних справ підкреслював, що Росія ніколи не прагнула повернутися в "велику вісімку", так як зосереджена на інших форматах співпраці з країнами Європи.

"Ми ніколи ні у кого не просилися назад ... І прекрасно працюємо в інших форматах: і в ШОС, і в БРІКС, і особливо в двадцятці, де поділяють наші підходи. В рамках двадцятки вже ультиматумами не обійдешся, там потрібно домовлятися",- заявляв Лавров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на саміті G7 в Канаді лідери клубу найвпливовіших країн світу виступили проти повернення Росії в "велику сімку", на чому раніше наполягав Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?