Глава МЗС Польщі виступив за негайну зміну скандального "антибандерівського" закону
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Польщі виступив за негайну зміну скандального "антибандерівського" закону

Глава МЗС Польщі виступив за негайну зміну скандального "антибандерівського" закону
Джерело:  RMF FM

Cкандальний "антибандерівський" закон необхідно негайно змінити, так як він є неоднозначним і шкодить національним інтересам Польщі.

З такою заявою виступив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч, передає ONLINE.UA з посиланням на RMF FM.

Глава польського МЗС зазначив, що закон про Інститут національної пам'яті є також проблемою у відносинах Польщі з Ізраїлем і США. При цьому він не сприяє зростанню антипольських настроїв, так як, на думку Чапутовіча, їх в країні немає.

Міністр закордонних справ Польщі підкреслив, що "антибандерівський" закон, який передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів і штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту, можна змінити і без участі Конституційного суду, в який президент Польщі відправив скандальний законопроект на розгляд.

"Прем'єр-міністр припускає, що даний закон може діяти в іншому режимі. А оскільки Сейм є суверенним, він може прийняти поправки в цей закон", - додав Чапутовіч.

Нагадаємо, раніше за зміну закону про Інститут національної пам'яті Польщі виступали Україна, США та Ізраїль. Зокрема, Вашингтон висунув жорсткий ультиматум Варшаві, заморозивши зустрічі на вищому рівні з представниками Польщі до вирішення даного питання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Польщі вже висунули перше звинувачення по "антибандерівському" закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?