Росія почала нове незаконне будівництво на спірних Курильських островах
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія почала нове незаконне будівництво на спірних Курильських островах

Росія почала нове незаконне будівництво на спірних Курильських островах
Джерело:  Sankei

З 10 червня Росія почала нове незаконне будівництво на Курильських островах. У МЗС Японії висловили протест через реалізацію скандального інфраструкторного проекту Москви на території своєї країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sankei.

За даними джерела, російська влада 5 червня повідомила японському Управлінню безпеки на морі, що забезпечує берегову охорону, про те, що з 10 червня і до середини жовтня в південній частині Охотського моря будуть проводитися роботи по з'єднанню Сахаліну і південній частини Курил лінією волоконно-оптичного зв'язку. Пізніше в УМБ Японії повідомили, що незважаючи на протест влади, Росія вже почала будівельні роботи.

Відомо, що російська влада планує завершити прокладання підводної волоконно-оптичної лінії між Курилами і Сахаліном вже до 2019 року.

Нагадаємо, частина Курильських островів була включена до складу СРСР після Другої світової війни. Японія до сих пір оспорює дане рішення і наполягає на тому, що острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан, а також група островів Хабомаї, є японською територією. З цієї причини між Росією і Японією досі не укладено мирний договір, а відносини між країнами залишаються напруженими.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські окупанти анонсували нове масштабне будівництво в анексованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?