Ще передчасно: Путін про можливість звільнення українських політв'язнів
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще передчасно: Путін про можливість звільнення українських політв'язнів

Ще передчасно: Путін про можливість звільнення українських політв'язнів

Говорити про можливість звільнення українських політв'язнів і про обмін утримуваних осіб між Україною та Росією поки ще передчасно. Потрібно ретельно підходити до вирішення цього питання, щоб нічого не порушити і нічому не перешкодити.

З такою заявою про звільнення в'язнів Кремля виступив Володимир Путін на прес-конференції в Циндао за підсумками саміту ШОС, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

Путін зазначив, що напередодні, 9 червня, у нього відбулися телефонні переговори з президентом України Петром Порошенко, в ході яких порушувалося питання обміну політв'язнями. Він додав, що в ході розмови з українським главою також обговорювалася доля російського журналіста Кирила Вишинського, головного редактора "РІА Новини Україна". Саме його, на думку політичних експертів, можуть обміняти на незаконно засуджених в РФ українців.

Слід зазначити, що після розмови Путіна і Порошенко Уповноважені з прав людини обох країн отримали завдання відвідати політв'язнів. Зокрема, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова має намір відвідати українських політв'язнів в Росії, а потім в окупованому Криму. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова в свою чергу збирається відвідати в Україні Вишинського, довірену особу Путіна під час виборів президента РФ в 2018 році Олену Одновол, а також військових Максима Одинцова і Олександра Баранова, яких в Україні визнали винними в державній зраді і дезертирстві та засудили до 13 і 14 років в'язниці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін відзначився черговою самовпевненою заявою про Росію в G8.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?