Космічне відкриття: астрономи знайшли нових "двійників" Землі
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічне відкриття: астрономи знайшли нових "двійників" Землі

Космічне відкриття: астрономи знайшли нових "двійників" Землі
Джерело:  online.ua

Іспанські астрономи з Канарського університету астрофізики зробили грандіозне космічне відкриття - вони виявили дві системи відразу з трьома планетамі- "двійниками" Землі.

Про своє відкриття вчені розповіли на сторінках журналу Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, передає ONLINE.UA.

Нових "двійників" Землі в космосі вчені знайшли з допомогою телескопа Kepler, який зараз перебуває в космосі з місією К2, в завдання якої входить пошук потенційно населених планет. Останні об'єкти, виявлені космічним апаратом, зацікавили вчених.

Як виявилося, одна з виявлених планетних систем віддалена від Сонця приблизно на відстані 160 світлових років. Вона містить не менше трьох скелястих планет - дві з них майже в 1,5 рази більше нашої планети, а маса третьої складає 0,9 від маси Землі.

Друга система, яку вчені назвали К2-240, має дві супреземлі. Одна з них перевищує розмір нашої планети в два рази, а друга - в п'ять.

Відзначається, що температура на цих планетах складає близько 3,5-3,8 тисяч кельвінів, що майже в 1,5 рази менше, ніж у Сонця. При цьому дані планети сильно піддаються радіаційному впливу, так як близько розташовуються до своїх світил.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені розповіли, що буде відбуватися на Землі після смерті Сонця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?