Для таких є особливе місце в пеклі: в Білому домі жорстко розкритикували Трюдо
Категорія
Політика
Дата публікації

Для таких є особливе місце в пеклі: в Білому домі жорстко розкритикували Трюдо

Для таких є особливе місце в пеклі: в Білому домі жорстко розкритикували Трюдо
Джерело:  online.ua

В Білому домі жорстко розкритикували канадського лідера Джастіна Трюдо після підсумкової прес-конференції саміту G7, назвавши його "слабким и нечесним".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Вказано, що американська влада гостро відреагувала на зауваження Трюдо стосовно нової торговельної політики Штатів.

Так, топ-радник з економічних питань Ларрі Кудлов заявив, що канадський лідер - "зрадник".

"Що ж виходить: він (Трамп - ред. ) сідає в літак і відлітає, а потім Трюдо починає "підривати" його на прес-конференції? Вибачте, але це зрада. Це обман партнера", - сказав він.

Згодом директор Білого дому з торгової політики Пітер Наварро вразив ще гучнішою заявою.

"У пеклі є особливе місце для тих іноземних лідерів, які обирають дипломатію зради щодо президента Трампа, а потім намагаються встромити йому ніж у спину, коли президент іде до виходу. І це те, що зробив віроломний Джастін Трюдо з цієї блюзнірської прес-конференції. Слабкий, нечесний Джастін Трюдо", - підкреслив він.

Окрім того, Наварро додав, що Канада відчує наслідки цього конфлікту.

"Хочу сказати моїм канадським друзям, що це був один з найгірших політичних прорахунків канадського лідера у сучасній канадській історії", - наголосив директор Білого дому з торгової політики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський президент Дональд Трамп відкликав свій підпис під заключною заявою лідерів "великої сімки",  яка була винесена за підсумками саміту G7 в Канаді. Цей прецедент став першим в історії клубу найвпливовіших країн світу.

Нагадаємо, що причиною відкликання підпису Трамп назвав позицію канадського прем’єра Джастіна Трюдо щодо нових американських мит на сталь і алюміній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?