Ми не дозволимо себе грабувати: Меркель відреагувала на скандальне рішення Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не дозволимо себе грабувати: Меркель відреагувала на скандальне рішення Трампа

Ми не дозволимо себе грабувати: Меркель відреагувала на скандальне рішення Трампа
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель, коментуючи рішення американського лідера Дональда Трампа відмовитися від підтримки комюніке G7, заявила, що Європа має намір вжити контрзаходи проти мит США на сталь і алюміній.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вона наголосила, що відмова через твіт "тверезить і трохи гнітить", а також додала, що саміт не позначив кінець трансатлантичного партнерства між Європою і США, проте ЄС більше не може покладатися на свого союзника і має самостійно вирішувати проблеми.

  "Як і Канада, Європейський союз готує контрзаходи проти мит США на імпорт сталі та алюмінію відповідно до правил Світової організації торгівлі. Тому ми не дозволимо себе грабувати знову і знову. Замість цього ми теж діємо",- сказала канцлерка.

Меркель також підкреслила, що може уявити собі, що РФ повернеться в формат "Великої сімки" в якийсь момент, але спочатку має бути прогрес у реалізації мирного плану для України. Окрім того, канцлерка очікує, що новий коаліційний уряд Італії проголосує за продовження європейських санкцій проти Росії.

"Проте Трамп в певному сенсі правий - ФРН потрібно збільшити витрати на оборону",- наголосила канцлерка Німеччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Білому домі жорстко розкритикували канадського лідера Джастіна Трюдо після підсумкової прес-конференції саміту G7.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?