Список виріс із 30 до 60 цілей: "кілер" Бабченка розповів про переговори із замовником
Категорія
Україна
Дата публікації

Список виріс із 30 до 60 цілей: "кілер" Бабченка розповів про переговори із замовником

Список виріс із 30 до 60 цілей: "кілер" Бабченка розповів про переговори із замовником
Джерело:  BBC

Олексій Цимбалюк, якого нібито найняв для вбивства журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман, стверджує, що замовник планував розібратися з усім списком на ліквідацію до осені 2018 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  BBC.

Цимбалюк розказав, що раніше був у розвідці, групах із боротьби з контрабандою, де познайомився з працівником СБУ, до якого звернувся, отримавши "це цікаве замовлення".

"Кілер" зазначив, що з Борисам Германом познайомився в Києві в 2015 році, у нього добровольці купляли зброю і прилади до неї.

"Він запросив мене пообідати, числа 4-5 квітня. Це, можна сказати, була перша спроба вербування. На цій зустрічі Герман розповів, що є певна група осіб – в основному це росіяни. Вони заважають Україні, заважають всім на світі, це вороги, їх треба вбити, і на це певною групою осіб виділений бюджет. Вже 6 числа надійшла конкретна пропозиція по Бабченку", - розповів Цимбалюк.

Ще в першій розмові замовник розказав про список із 30 осіб, яких потрібно ліквідувати, а також додав, що працювати потрібно дуже швидко, щоб встигнути до осені. Ціну 30 тисяч доларів за вбивство Цимбалюк назвав Герману після консультацій з СБУ, а потім попросив 50% авансу.

"Першу розмову з Германом я записував на диктофон свого телефону. Профайл на Бабченка я одразу ж перекинув оперативникові. Надалі я вже працював з технікою СБУ – наші зустрічі з Германом в основному були без телефонів, вони залишалися в машині. Техніка була на мені. Я тепер точно знаю, що камеру можна помістити в ґудзик від сорочки", – розповів Цимбалюк.

Інші розмови стосувалася списку майбутніх жертв. Імена не називалися, але список, зі слів "кілера", на той час виріс із 30 до 60 цілей. Вказано, що сам Цимбалюк списку не бачив.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ході розслідування "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві українські спецслужби провели бесіди з 17 "потенційними жертвами" Кремля,  які "замовлені" спецслужбами Росії. Більшість з них — українські та колишні російські журналісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?