Це підвищить якість життя українців: в НБУ розповіли, що потрібно для поліпшення стану економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це підвищить якість життя українців: в НБУ розповіли, що потрібно для поліпшення стану економіки

Це підвищить якість життя українців: в НБУ розповіли, що потрібно для поліпшення стану економіки
Джерело:  online.ua

Голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що поліпшити стан економіки  може збільшення внутрішнього виробництва і експорту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.

Він підкреслив, що це позначиться, в свою чергу, і на курсі гривні.
"Покращувати стан платіжного балансу необхідно не маніпуляціями з цифрами за допомогою курсу гривні, а реальним збільшенням внутрішнього виробництва і експорту. Для перетворень в економіці важливі структурні реформи, в тому числі для залучення довгострокового капіталу в Україну, а однією з ключових в цьому напрямку є судова реформа", - додав голова НБУ. 
Смолій зазначив що тільки структурні реформи дозволять по-справжньому підвищити якість життя українців, оскільки, за його словами, "жити насправді успішно і благополучно можна тільки за рахунок реальних доходів, які створює економіка".
Окрім того, керівник Національного банку стверджує, що за високої інфляції монетарна політика регулятора буде залишатися жорсткою, хоча це і заважає пожвавленню економічного зростання.
"Якщо ми хочемо, щоб хтось купив обладнання, створив виробництво, реалізував інфраструктурний проект, то повинні взяти під контроль інфляцію, інакше жоден довгостроковий, стратегічний інвестор сюди не прийде",- сказав Смолій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НБУ офіційно скасував реєстрацію внутрішньодержавної платіжної системи WebMoney в Україні. Це рішення прийнято на підставі нових санкцій РНБО, в список яких потрапили не тільки російська система WebMoney.ru, але і британська WebMoney Europe Ltd, а також українська WebMoney.ua.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?