Позиція Росії ще гірше, ніж здавалася: Клімкін підвів підсумки зустрічі в нормандському форматі
Категорія
Політика
Дата публікації

Позиція Росії ще гірше, ніж здавалася: Клімкін підвів підсумки зустрічі в нормандському форматі

Позиція Росії ще гірше, ніж здавалася: Клімкін підвів підсумки зустрічі в нормандському форматі
Джерело:  Укрінформ

Позиція Росії щодо введення миротворців ООН на Донбас "ще гірше, ніж здавалася спочатку". Москва не згодна наділяти певними мандатом миротворчу місію, погоджуючись тільки на тотально фейкову місію, з фейковим захистом СММ.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін за підсумками зустрічі в нормандському форматі, яка пройшла в Берліні, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Український міністр закордонних справ підкреслив, що сторони абсолютно по-різному розуміють, якою має бути місія ООН на Донбасі. Україна наполягає на реальній місії з реальним мандатом на всій території Донбасу, яка зможе поступово повернути окуповані території Україні. Росія ж погоджується тільки на те, щоб миротворці тільки "супроводжували" спостерігачів ОБСЄ уздовж лінії зіткнення і на окупованій території, але не могли робити нічого іншого.

Також глави МЗС України, Росії, Німеччини та Франції на зустрічі в нормандському форматі обговорили звільнення українських політв'язнів. За словами Клімкіна, вперше за довгий час була проведена реальна і складна для Росії дискусія, в ході якої сторони переговорів чинили тиск на Лаврова, підтримавши в цьому питанні Україну.

В цілому Клімкін позитивно охарактеризував підсумки переговорів нормандської четвірки на рівні глав МЗС. Він повідомив, що сторони домовилися провести ще одну зустріч на рівні політичних директорів, після чого буде продовжена спільна робота.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін під час переговорів з Меркель погодився на введення миротворців ООН на Донбас, але з чіткою умовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?