Лавров виступив з категоричною заявою щодо введення миротворців ООН на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров виступив з категоричною заявою щодо введення миротворців ООН на Донбас

Лавров виступив з категоричною заявою щодо введення миротворців ООН на Донбас
Джерело:  online.ua

Пропозиції України щодо введення миротворців ООН на Донбас є "абстрактними ідеями, які не лягають на папір". Росія готова на введення миротворчої місії, але за чітких умов.

Про це заявив в інтерв'ю російським ЗМІ глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками зустрічі в нормандському форматі, передає ONLINE.UA.

"Обговорювали миротворців ООН. Російська позиція гранично ясна - у нас є пропозиція, яку було внесено у вересні минулого року до Ради Безпеки ООН, спрямована на забезпечення оонівської охорони - спостерігачів, які працюють по лінії ОБСЄ",- прокоментував підсумки переговорів з главами МЗС України , Росії, Німеччини та Франції в нормандському форматі Лавров.

Дипломат категорично відкинув можливість введення "блакитних касок" на Донбас на умовах Києва. Він вважає, що якщо миротворцям ООН в зоні конфлікту на сході України дати реальний мандат, то їхня місія, на думку Москви, перетвориться в "військово-політичну комендатуру", що повністю суперечить Мінським домовленостям.

Крім цього Лавров упевнений, що міністри закордонних справ Франції та Німеччини розуміють "російську логіку". При цьому глава МЗС Німеччини Хайко Маас за підсумками нормандських переговорів заявив, що місія ООН на Донбасі зможе оживити миротворчий процес в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український міністр закордонних справ Павло Клімкін за підсумками нормандської зустрічі заявив, що позиція Росії щодо миротворців ООН на Донбасі ще гірше, ніж здавалася раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?