Провокаційна ситуація: в США назвали причину припинення військових навчань з Південною Кореєю
Категорія
Світ
Дата публікації

Провокаційна ситуація: в США назвали причину припинення військових навчань з Південною Кореєю

Провокаційна ситуація: в США назвали причину припинення військових навчань з Південною Кореєю
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати припинять проведення військових навчань з Південною Кореєю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Зазначимо, що Штати регулярно проводять військові навчання із Південною Кореєю на суші та на морі, проте голова Білого дома підкреслив, що це необхідно було припинити через гостру реакцію КНДР.

"Ми тривалий час проводили навчання, працювали з Південною Кореєю, ми називаємо їх військовими іграми, вони надзвичайно дорогі, і Південна Корея робить свій внесок, але не 100%. Ми повинні говорити з багатьма країнами про справедливе ставлення до нас. Військові ігри дуже дорогі, ми платимо за більшість з них",- сказав Трамп на прес-конференції у Сінгапурі за підсумками саміту з Кім Чен Ином.

 Американський лідер зазначив, що це "дуже провокаційна ситуація" для Північної Кореї, а також додав, що зараз тривають переговори про дуже складну угоду, тому проведення "військових ігор" буде неприйнятним.

"Навчання можуть відновитися, якщо майбутні переговори з Північною Кореєю не підуть так, як планувалося", - додав Трамп.

Варто зазначити, що США не будуть зменшувати військовий контингент США у Південній Кореї, а це - 32 тисячі військових.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  за підсумками історичної зустрічі Трампа і Кім Чен Ина лідери США і КНДР заявили про початок нових відносин між країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?