У Житомирі пройшов Медійний Марафон «Рівність у політиці»
Категорія
Політика
Дата публікації

У Житомирі пройшов Медійний Марафон «Рівність у політиці»

У Житомирі пройшов Медійний Марафон «Рівність у політиці»
Джерело:  online.ua

12 червня у м. Житомир за підтримки Національного Демократичного Інституту відбувся Медійний Марафон на тему «Рівність у політиці», присвячений обговоренню рівного доступу до участі у політиці на всіх рівнях.
Медійний марафон, який проходив у Гнатюк Арт Центрі, зібрав більше 120 учасників та учасниць з 12 областей України, серед яких є політики, дипломати, державні службовці, лідери громадської думки, представники медіа та громадянського суспільства.

Медійний марафон включав в себе низку заходів, спрямованих на заохочення публічного діалогу стосовно переваг ґендерної рівності в політиці. “ Рівні права та можливості для участі в управлінні державою, своєю громадою – це необхідна умова для подальшого демократичного поступу України,” - зазначає Олена Єна, Директорка програми “Жінки-лідерки” Національного Демократичного Інституту.

В рамках заходу відбувся медіа-сніданок за участі представників медіа, які долучилися до обговорення ґендерно-чутливої журналістики, ролі медіа у формуванні ґендерної рівності та подоланні ґендерних стереотипів, також розгляду успішних кейсів протидії сексизму в ЗМІ та політиці на прикладі кампанії “ Повага ”.

Під час свого виступу в рамках Медійного Марафону Хелен Фейзі, заступниця посла Великої Британії в Україні, наголосила на необхідності рівного доступу жінок до політичного життя та подоланню стереотипів щодо жіночої участі у політиці. “ Розширення можливостей жінок в отриманні рівного доступу до процесів прийняття рішень є необхідністю. В Об’єднаному Королівстві є приклади жінок із різним життєвим досвідом, які прийшли в політику і здійснили зміни. Україна демонструє чудові результати у залученні жінок до участі у політиці. Проте всі країни все ще повинні багато працювати у цьому напрямку: жодна країна не може по-справжньому процвітати, якщо інтереси половини її населення не враховуються ”, - зазначила Хелен Фейзі.

Під час свого виступу на тему рівного доступу жінок і чоловіків до політики Ієн Т. Вудворд, заступник директорки НДІ в Україні, зазначив: “ Звичайно, я - фемініст. Дивно, що ще не всі люди є такими.” Він навів приклади, чому від просування фемінізму та рівноправної участі жінок і чоловіків у політиці виграють усі.

"Ґендерна рівність – це дієвий спосіб зробити світ кращим, зорієнтованим на потреби людей – жінок і чоловіків різного віку та соціального становища", - зазначила спікерка Медійного Марафону “Рівність у політиці” Олена Остапчук, Координаторка проектів Житомирської ГО «Паритет», тренерка та експертка з питань ґендерної рівності, ґендерного бюджетування, політичної участі жінок.

Під час Марафону також було представлено кампанію Національного Демократичного Інституту «#НеЦінаПолітики», спрямовану на протидію насильства щодо політично активних жінок. Зокрема, своєю історією з учасниками Медійного Марафону поділилася Тамара Огородова, голова Запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє».

Також в рамках «Медійного Марафону» учасники мали змогу відвідати «живу бібліотеку», де спікери та спікерки ділились історією особистого успіху та мали змогу відповісти на питання учасників. Під час постановки інтерактивного форум-театру, присвяченої темі подолання ґендерних стереотипів щодо жінок в сім’ї, суспільстві, політичному житті, та просування солідарності з жінками-лідерками, гості медіа-марафону спробували себе у ролі акторів, пропонуючи альтернативні шляхи вирішення конфліктних ситуацій у постановці.

Під час Медійного Марафону учасники також мали можливість пройти онлайн тест «Чому ґендерна рівність важлива для України?», який визнає свідоме та підсвідоме ставлення, а також ознайомитись із виставкою ілюстрацій «Не жіноча справа», яка привернула увагу громадськості до переліку 450 заборонених професій в Україні, який наразі частково скасований.

Також було представлено виставку «Це зробила вона», присвячену публікації книги «Це зробила вона» про 50 видатних українок, що зробили свій внесок в історію, науку та культуру.

Більше інформації про захід, а також запис онлайн-трансляції медійного марафону можна знайти на сайті “ Жінки - це 50% успіху України ”.

Медійний марафон “Рівність у політиці” організовує Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ) завдяки щедрій підтримці американського народу через Агенцію США з міжнародного розвитку ( USAID Ukraine - USAID Україна), британського народу через Фонд розвитку ефективного врядування Великої Британії ( British Embassy, Kyiv) та шведського народу через Посольство Швеції в Україні ( Embassy of Sweden in Kyiv).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?