Надзвичайна кількість доказів: Україна подає меморандум до Суду ООН у справі проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Надзвичайна кількість доказів: Україна подає меморандум до Суду ООН у справі проти РФ

Надзвичайна кількість доказів: Україна подає меморандум до Суду ООН у справі проти РФ
Джерело:  online.ua

Україна подає меморандум по фінансуванню тероризму та расовій дискримінації до Міжнародного суду ООН у справі проти РФ.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні РФ отримає від нас своєрідний "подарунок" в Міжнародному суді ООН. Він важить близько 90 кг, складається з 17,5 тис. сторінок тексту і міститься в 29 томах. Подаємо наш меморандум по фінансуванню тероризму і расовій дискримінації", - сказано в повідомленні міністра.

Президент Петро Порошенко зазначив, що меморандум містить надзвичайну, як для практики Суду, кількість доказів. Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність.

"Дуже символічно, що Міжнародний суд ООН визначив саме 12 червня – День Росії – для подачі Меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінац ії", – написав президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Рада безпеки ООН стурбована новим загостренням на Донбасі, в зв’язку з чим було внесено нову заяву. У документі засуджується порушення Мінських домовленостей з боку російсько-окупаційних військ і виражається повна підтримка суверенітету і територіальної цілісності України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?