Угорщина в черговий раз заблокувала засідання Україна-НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина в черговий раз заблокувала засідання Україна-НАТО

Угорщина в черговий раз заблокувала засідання Україна-НАТО
Джерело:  interfax.com.ua

Влада Угорщини знову заблокувала зустріч представників України та НАТО на вищому рівні. Але українська влада продовжує працювати над тим, щоб засідання комісії Україна-НАТО відбулося.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе 12 червня під час брифінгу з журналістами, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами чиновниці, на сьогоднішній день Київ має найвищий рівень співпраці з Угорщиною та іншими сторонами щодо проведення важливого засідання. Вона підкреслила також, що це питання буде також вирішувати президент України Петро Порошенко на саміті НАТО.

Слід зазначити, що Угорщина не в перший раз заблокувала засідання НАТО-Україна - в лютому 2018 року через вето угорських влади не змогло відбудуться засідання на рівні міністрів оборони, а в квітні було заблоковано аналогічне засідання на рівні міністрів закордонних справ.

При цьому країни НАТО негативно ставляться до позиції Угорщини по Україні. Раніше в США заявляли про повну підтримку засідання Україна-НАТО. Активно виступають за його проведення і в Польщі.

Нагадаємо, Угорщина почала перешкоджати зближенню України і ЄС через закон про освіту, який передбачає навчання в українських школах тільки державною мовою. У Будапешті вважають, що цей закон обмежує права етнічних угорців в Україні, тому наполягають на його зміні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО продовжить підтримку України, незважаючи на жорсткі вимоги Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?