Це чіткий сигнал: в ЄС оцінили результати саміту США та КНДР
Категорія
Політика
Дата публікації

Це чіткий сигнал: в ЄС оцінили результати саміту США та КНДР

Це чіткий сигнал: в ЄС оцінили результати саміту США та КНДР
Джерело:  online.ua

Представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз задоволений результатами саміту США та Північної Кореї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву дипломатки.

Вона підкреслила, що саміт ще раз підтвердив сильне переконання Євросоюзу у тому, що дипломатія залишається головним методом досягнення стійкого миру на півострові.

"Ця зустріч на найвищому рівні була важливим і необхідним кроком на шляху до позитивних змін, вже досягнутих у міжкорейських відносинах і на півострові завдяки лідервству, мудрості і рішучості президента Південної Кореї Мун Чже Іна", - сказала Могеріні.

Вона також наголосила, що кінцевою метою, яку поділяє вся міжнародна спільнота, та яка виражена у рішеннях Ради безпеки ООН, залишається повна, прозора і незворотна денуклеаризація Корейського півострова.

Дипломатка також заявила, що Європейський Союз готовий надати підтримку у майбутніх переговорах та інших кроках, спрямованих на забезпечення стійкого миру на півострові.

Як повідомляв  ONLINE.UA раніше, американський лідер Дональд Трамп заявив, що санкції США проти Північної Кореї залишаються в силі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?