Командування Росії дозволило бойовикам обстрілювати бійців ЗСУ без обмежень, - Міноборони України
Категорія
Події
Дата публікації

Командування Росії дозволило бойовикам обстрілювати бійців ЗСУ без обмежень, - Міноборони України

Командування Росії дозволило бойовикам обстрілювати бійців ЗСУ без обмежень, - Міноборони України
Джерело:  online.ua

Російське командування на Донбасі зняло всі обмеження з бойовиків щодо обстрілів бійців ЗСУ. Тепер для того, щоб відкрити вогонь по позиціях ООС, їм не потрібен дозвіл командира.

Про це повідомив представник Міністерства оборони України Максим Праута на брифінгу 12 червня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони.

Відзначається, що бойовики отримали необмежене право обстрілювати українських військових зі стрілецької зброї. Раніше для того, щоб відкрити вогонь, вони повинні були отримати дозвіл командира підрозділу.

Також в Міноборони повідомили, що бойовики на окупованому Донбасі збільшили число російських знімальних груп для зйомки антиукраїнських сюжетів з пропагандою. Зокрема ЗМІ направили в зону конфлікту для фіксації так званих "порушень" режиму тиші з боку ЗСУ.

В оборонному відомстві також повідомили, що з 11 червня в підрозділах бойовиків на полігонах тимчасово окупованих територій російські інструктори почали навчання, в тому числі збори з новопризначеними командирами взводів, коректувальниками вогню артилерії і снайперами. За даними української розвідки, ці навчання скорочені до мінімуму за термінами, незважаючи на те, що велика частина так званих снайперів бойовиків взагалі не має досвіду поводження зі зброєю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в мережі показали відео потужного ворожого обстрілу на Донбасі, який ведуть бойовики по позиціях ООС і мирним жителям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?