"Громадянська війна" в Україні: популярне німецьке видання виявилося в гучному скандалі
Категорія
Україна
Дата публікації

"Громадянська війна" в Україні: популярне німецьке видання виявилося в гучному скандалі

"Громадянська війна" в Україні: популярне німецьке видання виявилося в гучному скандалі
Джерело:  online.ua

У понеділок, 11 червня, англомовна редакція популярного німецького видання Deutsche Welle випустила матеріал, в якому використовувався вираз "громадянська війна" в Східній Україні. У МЗС України назвали цей вислів неприйнятним і наполягли на виправленні статті. У Deutsche Welle вибачилися за цей матеріал, зазначивши, що стаття не відповідала редакційним стандартам.

Вибачення за "громадянську війну" було опубліковано на сторінці англомовної редакції DW в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Вираз "громадянська війна" в Україні було використано в матеріалі англомовної версії DW, який був присвячений зустрічі глав МЗС нормандської четвірки. В українському МЗС різко відреагували на зміст статті, нагадавши, що російську агресію проти України неприйнятно називати "громадянською війною".

"Ми очікуємо роз'яснення і виправлення статті відповідно до міжнародного права", - вказала прредставниця українського МЗС у своєму повідомленні.

У Deutsche Welle на наступний день принесли вибачення за використання цього виразу в своєму матеріалі.

"Ми просимо вибачення за те, що ця стаття не відповідала нашим редакційним стандартам - ми відповідно змінили текст. Спасибі, що залучили до цього нашу увагу", - написали в соцмережі представники DW.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії звільнили журналістку за обурення через виконання пісні про Путіна в дитячому саду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?