В НБУ пояснили, навіщо Україні транші МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ пояснили, навіщо Україні транші МВФ

В НБУ пояснили, навіщо Україні транші МВФ
Джерело:  online.ua

В НБУ заявили, що отримання Україною ще двох траншів кредиту за чинною програмою з МВФ зведе до мінімуму коротко - і середньострокові ризики для макроекономічної і фінансової стабільності в країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт про фінансову стабільність, яку представив регулятор.

"Економіка України відновлюється третій рік поспіль, однак темпи зростання обмежені повільним впровадженням структурних реформ, які критично важливі як для збереження макрофінансової стабільності, так і для забезпечення довгострокового економічного зростання", - сказав директор департаменту фінансової стабільності банку Віталій Ваврищук.

Він також наголосив, що саме зараз головним викликом для України є необхідність рефінансувати зовнішні борги, однак без співпраці з міжнародними фінансовими організаціями наша країна не зможе на вигідних умовах залучати кошти на зовнішніх ринках.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше, голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що поліпшити стан економіки  може збільшення внутрішнього виробництва і експорту.  Він підкреслив, що це позначиться, в свою чергу, і на курсі гривні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?