Свободу Сенцову: російські режисери влаштували публічний демарш проти Путіна на "Кінотаврі"
Категорія
Світ
Дата публікації

Свободу Сенцову: російські режисери влаштували публічний демарш проти Путіна на "Кінотаврі"

Свободу Сенцову: російські режисери влаштували публічний демарш проти Путіна на "Кінотаврі"
Джерело:  online.ua

На одному з найбільших кінофестивалів Росії, який проводиться за підтримки Мінкультури РФ, російські режисери публічно виступили за звільнення українського політв'язня Олега Сенцова. На сцені "Кінотавра", який проходив в Сочі, вони закликали Путіна звільнити Сенцова і російського режисера Кирила Серебренникова, звинувачення проти яких назвали "суто політичними".

Відповідне відео публічного демаршу російських режисерів на "Кінотаврі" було опубліковано в мережі, передає ONLINE.UA.

Зокрема, на підтримку Сенцова виступив голова журі "Кінотавра" Олексій Попогребський і глава журі конкурсу "Дебют" Андрій Плахов. Вони зі сцени оголосили вимогу звільнити українського і російського режисерів, яких незаконно звинувачують в Росії з політичних мотивів.

"Ми вважаємо обидва процеси над російським і українським режисерами суто політичними. Ми приєднуємо свій голос до голосів тих в Росії, Україні і в світі, хто бореться за свободу Серебренникова і Сенцова", - заявили Попогребський і Плахов.

Також зі словами підтримки на адресу Сенцова виступив композитор Ігор Вдовін, кінокритик Віктор Матізен і продюсер Євген Гінділіс.

Слід зазначити, що трансляція прямого ефіру закриття фестивалю "Кінотавр" велася вночі на федеральному каналі "Росія 1". Є інформація, що частина виступів російських кінематографістів на підтримку Сенцова були вирізані з відео трансляції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в центрі Нью-Йорка пройшла масштабна акція на підтримку Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?