Найбільша темна хмара над світовою економікою: голова МВФ зробила гучну заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбільша темна хмара над світовою економікою: голова МВФ зробила гучну заяву

Найбільша темна хмара над світовою економікою: голова МВФ зробила гучну заяву
Джерело:  online.ua

Голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Хмари на обрії, про які ми попереджали шість місяців тому, згущуються з кожним днем. Н айбільша темна хмара над світовою економікою - це ризик підриву довіри, який був спровокований спробами поставити під сумнів методи ведення торгівлі, взаємодій на світовій арені і роботи міжнародних організацій", - пояснила голова МВФ в понеділок, 11 червня, після саміту G7 в Канаді.

Варто зазначити, що Крістін Лагард цього разу вирішила не згадувати адміністрацію США, яка встановила низку імпортних мит, зокрема, на сталь і алюміній.

Нагадаємо, США ввели мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%) з Канади, Мексики і країн ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, в  НБУ заявили, що отримання Україною ще двох траншів кредиту за чинною програмою з МВФ зведе до мінімуму коротко — і середньострокові ризики для макроекономічної і фінансової стабільності в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?