Перетинають червону лінію: Німеччина звинуватила США в агресії
Категорія
Світ
Дата публікації

Перетинають червону лінію: Німеччина звинуватила США в агресії

Перетинають червону лінію: Німеччина звинуватила США в агресії
Джерело:  online.ua

Голова МЗС Німеччини Гайко Маас звинуватив владу США в агресії, яка, за його словами, руйнує європейські цінності.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Він додав, що Європа повинна знайти новий баланс у своїх відносинах зі Сполученими Штатами у світлі викликів, які поставила перед нею адміністрація президента Дональда Трампа. "Викликами" він назвав вихід США з Паризької кліматичної угоди, вихід з ядерної угоди з Іраном, санкції проти європейських партнерів та протекціонізм.

"Ми, європейці, повинні діяти як свідома противага, коли США перетинають червоні лінії. Там, де уряд США агресивно ставить під сумнів наші цінності та інтереси, Європа повинна реагувати більш твердо"- заявив міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель, коментуючи рішення американського лідера Дональда Трампа відмовитися від підтримки комюніке G7, заявила, що Європа має намір вжити контрзаходи проти мит США  на сталь і алюміній.

Нагадаємо, у березні Штати запровадили мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії. Для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини додаткові мита почали діяти з 1 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?