Ігнорують власні закони: "Нафтогаз" жорстко розкритикував європейських політиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Ігнорують власні закони: "Нафтогаз" жорстко розкритикував європейських політиків

Ігнорують власні закони: "Нафтогаз" жорстко розкритикував європейських політиків
Джерело:  online.ua

В НАК "Нафтогаз України" заявили, що реалізація проекту "Північний потік-2" знищить конкуренцію на європейському газовому ринку.

Про це йдеться в повідомленні компанії у Facebook, передає ONLINE.UA.

Окрім того, зазначається, що Європа ігнорує власні закони, коли їй це вигідно.

Комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що майже весь газ з "Північного потоку-2" заходитить через Грайфсвальд, а далі через EU-GAL піде в зворотному напрямку Центральної та Східної Європи. Він наголосив, що Західна Європа буде відділена від Центральної і Східної, а єдиний ринок не зможе нормально працювати.

Вітренко нагадав, що Німеччина тиснула на Київ, щоб Україна підписала угоду 2009 року.

"Вони не хотіли розібратися в деталях. Їх влаштовувало, що росіяни сказали, що цей контракт відповідав європейським правилам. А потім виявилося, що він не мав нічого спільного з європейськими правилами, хіба що це було російське розуміння цих правил. Це була справжня неоколоніальна політика. Але Німеччину це влаштовувало", - додали в компанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада РФ видала перший дозвіл, необхідний для будівництва ділянки газопроводу Північний потік-2на території Росії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?