Припинемо ГУЛАГ в Росії: Європарламент знову закликав бойкотувати ЧС-2018 в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Припинемо ГУЛАГ в Росії: Європарламент знову закликав бойкотувати ЧС-2018 в РФ

Припинемо ГУЛАГ в Росії: Європарламент знову закликав бойкотувати ЧС-2018 в РФ
Джерело:  online.ua

У Європарламенті заявили, що свідомі європейські політики повинні бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в Росії, який пройде на тлі порушень прав людини режимом у цій країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Вказано, що все це обговорювалося в ході дебатів у ЄП перед голосуванням резолюції про порушення прав людини в РФ.

«Звільніть Сенцова! Давайте припинемо ГУЛАГ в Росії», - закликав чеський депутат Яромір Штетіна.

Його зразу ж підтримав британський колега Чарльз Теннок, який нагадав, що сьогодні в РФ розпочинається Чемпіонат світу з футболу, що глобально приверне увагу усього світу до цієї країни.

«Я закликаю європейських політичних лідерів утриматися від відвідування Кубку світу-2018 на знак засудження порушення Росією багатосторонніх правил світового порядку, що стосується втручання в Криму, на сході України, в Євросоюзі, до політичного процесу в США», - наголосив Теннок.

Окрім того, литовський депутат Петрас Ауштревічус застеріг, щоб відвідування європейськими політиками Чемпіонату світу з футболу в Росії не перетворилося б на їхню ганебну участь в команді президента РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше 60 членів Європейського парламенту виступили із закликом до політичного бойкоту ЧС-2018 в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?