В блоці Меркель назріває розкол: відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

В блоці Меркель назріває розкол: відома причина

В блоці Меркель назріває розкол: відома причина
Джерело:  online.ua

Партія Християнсько-соціальний союз (ХСС) розглядає можливість виходу з парламентського блоку з Християнсько-демократичним союзом (ХДС), який очолює канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Augsburger Allgemeine.

"Для спільної фракції нам може бути дуже тісно. Ми не далеко від розпаду", - заявив один з провідних депутатів від баварського ХСС.

Варто нагадати, що у блоці Ангели Меркель поглибились розбіжності щодо міграційної політики, які загрожують затяжною політичною кризою.

Конфлікт виник між міністром внутрішніх справ Горстом Зеєгофером та Меркель і полягає в тому, що глава МЗС, який одночасно очолює ХСС, вимагає дозволу для прикордонних земель відмовляти шукачам притулку, якщо вони зареєструвалися в іншій державі ЄС або якщо у Німеччині їм вже було відмовлено в притулку.

 Канцлерка хоче уникнути односторонніх кроків Німеччини, які можуть роздратувати інші країни-члени ЄС та ще більше послабити зусилля, спрямовані на спільну міграційну політику для всього ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, коментуючи рішення американського лідера Дональда Трампа відмовитися від підтримки комюніке G7, заявила, що Європа має намір вжити контрзаходи проти мит США на сталь і алюміній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?