Око за око: Євросоюз вводить контрзаходи проти мит США
Категорія
Світ
Дата публікації

Око за око: Євросоюз вводить контрзаходи проти мит США

Око за око: Євросоюз вводить контрзаходи проти мит США
Джерело:  online.ua

Європейський Союз погодив нові мита щодо кількох груп американських товарів у відповідь на підвищення тарифів з боку Вашингтона.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Члени ЄС сьогодні одностайно підтримали план Комісії щодо прийняття заходів із встановлення балансу з тарифами США на сталь та алюміній", - розповів співрозмовник агентства.

Зазначається, що контрзаходи на загальну суму 2,8 мільярда євро спрямовані проти кількох груп американських товарів.

За попередньою інформацією, тарифи будуть реалізовані до початку липня.

Зауважимо, що Євросоюз вперше склав список товарів ще у березні, коли в Білому домі повідомили про намір ввести нові тарифи на імпорт сталі та алюмінію.

Після цього президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС готує імпортні мита на продукцію США, зокрема на мотоцикли Harley-Davidson, бурбон і джинси Levi's".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент Франції Еммануель Макрон заявив, що відмовиться подпісувати підсумкову заяву лідерів країн G7, якщо США не підуть на поступки з ключових питань, включаючи введені мита на алюміній і сталь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?