Програють усі: голова МВФ розповіла про можливі наслідки торгової війни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Програють усі: голова МВФ розповіла про можливі наслідки торгової війни

Програють усі: голова МВФ розповіла про можливі наслідки торгової війни
Джерело:  online.ua

Голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що торгова війна негативно вплине на функціонування світової економіки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Як я вже говорила раніше, в так званій торговельній війні, яка стимулює взаємне підвищення митних зборів, переможців немає, є тільки ті, хто програв з обох сторін. Ті мита, які президент США Дональд Трамп ввів на ввезення в його країну ряду товарів, приведуть до певних ризиків", - заявила Лагард на прес-конференції у Вашингтоні в зв'язку з публікацією доповіді, присвяченої перспективам розвитку економіки США.

 Вона також підкреслила, що односторонні дії в торгівлі можуть бути руйнівними і навіть виявитися контрпродуктивними для функціонування світової економіки і торгової системи, а також неминуче дадуть негативний макроекономічний ефект.

Окрім того, голова МВФ констатувала, що після того, як Штати ввели мита, це ж зроблять і інші країни і негативний ефект для світової економіки посилиться.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель, коментуючи рішення американського лідера Дональда Трампа відмовитися від підтримки комюніке G7, заявила, що Європа має намір вжити контрзаходи проти мит США на сталь і алюміній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?