Я не доживу до пенсії: росіяни в шоці від пропозиції Медведєва збільшити пенсійний вік
Категорія
Світ
Дата публікації

Я не доживу до пенсії: росіяни в шоці від пропозиції Медведєва збільшити пенсійний вік

Я не доживу до пенсії: росіяни в шоці від пропозиції Медведєва збільшити пенсійний вік
Джерело:  Meduza

У Росії планують ввести перехідний період для пенсійної реформи, в ході якої буде поетапно збільшений вік виходу на пенсію для жінок до 63 років, а для чоловіків - до 65 років.

Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на засіданні російського уряду, передає ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".

Медведєв запропонував, почати підвищувати пенсійний вік вже з 2019 року. За його словами, така схема дозволить до 2034 року підвищити вік для виходу на пенсію жінкам до 63 років, а для чоловіків до 2028 року - до 65 років. Він уточнив, що для нинішніх пенсіонерів нічого не зміниться, пообіцявши, що пенсії в рамках пенсійної реформи будуть щорічно збільшуватися на тисячу рублів.

Також російський прем'єр зазначив, що пенсійні пільги в Росії збережуться - володарі стажу в 40 років для жінок і 45 років для чоловіків зможуть вийти на пенсію на два роки раніше нового пенсійного віку, а для тих, хто працює в умовах Крайньої Півночі, пенсійний вік буде підвищено до 58 років для жінок і 60 років для чоловіків.

Росіяни в шоці від нового рішення уряду РФ щодо підвищення пенсійного віку. Вони бурхливо обговорюють ініціативу Медведєва в соцмережах.

"Я не доживу до пенсії", "Я теж напевно і не потримаю в руках першу пенсію", "Вибрали на свою голову .... ще 6 років оббирати простий народ будуть. І не подумали, що вже і в 55 нікуди не беруть, та й рідко хто доживає до цього віку","Путін, наприклад, не збирається на пенсію до 105 років. Еше 40 років сидіти в Кремлі буде. Тому кожен росіянин повинен дорівнювати на Короля Ботокса","Це не пенсія, а гробові, називайте своїми іменами",- коментують прийдешнє підвищення пенсійного віку росіяни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Медведєв назвав космічну цифру на реалізацію нового "травневого указу" Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?