Порошенко публічно підписав раніше ветований закон про дипломатів
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко публічно підписав раніше ветований закон про дипломатів

Порошенко публічно підписав раніше ветований закон про дипломатів
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 15 червня, президент України Петро Порошенко підписав закон "Про дипломатичну службу", який раніше ветував. Урочиста церемонія підписання проходила під стінами МЗС України.

Про це повідомив український гарант на своїй сторінці в соцмережі, розмістивши відео з моментом підписання важливого закону про дипломатів, передає ONLINE.UA.

Новий закон про дипломатичну службу передбачає введення посади держсекретаря МЗС України, який буде забезпечувати діяльність органів дипломатичної сдужби. Також документом встановлюються не тільки дипломатичні ранги для посадових осіб, а й категорії дипломатичних посад, які визначатиме МЗС України.

Також новий закон містить положення про умови оплати праці посадових осіб, їх медичного та соціального забезпечення. Крім цього, закон передбачає термін довготермінового відрядження дипломатів в інші держави.

Варто зауважити, що 27 квітня Порошенко наклав на цей закон вето і повернув його на повторний розгляд в уряд. Тоді український глава повідомив, що закон "Про дипломатичну службу" не може бути підписаний через внесені норми про обов'язкові конкусльтації МЗС України в парламентському Комітеті з закордонних справ перед призначенням послів, так як воні не відповідають Конституції України.

7 червня 2018 року депутати Верховної Ради повторно прийняли закон "Про дипломатичну службу", в який були внесені пропозиції Порошенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?