Росія привела в підвищену боєготовність військово-морський флот біля кордонів з Україною - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія привела в підвищену боєготовність військово-морський флот біля кордонів з Україною - ЗМІ

Росія привела в підвищену боєготовність військово-морський флот біля кордонів з Україною - ЗМІ
Джерело:  Reuters

Сили військово-морського флоту Росії перебувають у стані підвищеної боєготовності біля кордонів з Україною до 31 липня включно. Причиною тому нібито став ЧС-2018, в період якого російська влада побоюється "провокацій" з українського боку.

Про приведення ВМФ Росії в підвищену бойову готовність повідомили наближені до російських військових джерела, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За даними видання, посилення боєготовності російських військово-морських сил поблизу українських кордонів включає відправку в район Азовського моря додаткових кораблів і додаткові бойові вильоти авіації російського ВМФ. За словами джерел, в даний період також будуть задіяні спецпідрозділи ВМФ і берегових військ.

У Міноборони РФ спростувують цю інформацію. У російському оборонному відомстві заявили, що ступінь боєготовності Чорноморського флоту в Криму не підвищувалася і сили флоту "несуть службу в штатному режимі" і "ніяких заходів щодо переведення у вищі ступені готовності не проводилося".

У ВМС України інформацію про приведення в підвищену боєготовність ВМФ Росії коментувати не стали. В офісі РНБО заявили, що "незалежно від стогонів переляканих російських найманців і загроз російського президента, українські військові будуть діяти адекватно загрозам".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 5 червня в окупованому Криму та на кордоні з Україною Росія почала масштабні навчання військової авіації і флоту. У них візьмуть участь штурмовики Су-25СМ, ракети класу "повітря-повітря" і літаки-розвідники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?