Аваков назвав умову для успішного звільнення Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков назвав умову для успішного звільнення Донбасу

Аваков назвав умову для успішного звільнення Донбасу
Джерело:  online.ua

Деокупація Донбасу повинна проводитися за принципом механізму "малих кроків", який дозволить не тільки повернути окуповані території до складу України, а й "уми людей". Але цей механізм зможе працювати тільки за згодою всіх сторін, включаючи Росію.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МВС.

"Ми пропонуємо механізм малих кроків, крок за кроком, при якому Україна демонструє, як вона проводить деокупацію, скажімо, в Новоазовському (сільському) районі або в індустріальній Горлівці. Вона показує, що перш за все - якість життя і повага до людини. Це механізм боротьби за уми тих людей, яким промивають голову російські телеканали і російська пропаганда", - заявив Аваков.

При цьому глава МВС України підкреслив, що досягти позитивного результату в цьому напрямку можна тільки за умови, якщо Росія вийде з Донбасу, а Україна прийме ті правила, які дозволять повернути окуповані території, мінімально рахуючись з російськими побажаннями.

Також Аваков підкреслив, що для звільнення Донбасу важливо прийняти в Україні закони про амністію і колаборантів. Він вважає, що амністія повинна поширюватися на тих українців, хто був змушений взаємодіяти з окупаційною владою, щоб вижити, але при цьому не зробив тяжких злочинів.

"Я дуже ясно заявляю свою позицію і сподіваюся, що мене підтримає більшість у суспільстві, що відповідальність повинні понести ті люди, які здійснювали тяжкі злочини, на руках яких кров наших солдатів, хто брав участь у збройних формуваннях, стріляв, вбивав, тиснув проти українських військових і проти мирних жителів ... Цих людей чекає покарання. Що стосується тих, хто як, припустимо, лікар, вчитель або сільський писар, змушений був працювати і співпрацювати так чи інакше з цією незаконною владою, то, думаю, в суспільстві хвате розуму і розуміння, цих людей амністувати і не пред'являти їм ніяких претензій, тому що не так просто виживати на окупованих територіях", - підкреслив глава українського МВС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков розповів, якою буде операція по деокупації Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?