Лікування в лікарнях буде оплачувати держава: Гройсман зробив гучну заяву про медреформу
Категорія
Україна
Дата публікації

Лікування в лікарнях буде оплачувати держава: Гройсман зробив гучну заяву про медреформу

Лікування в лікарнях буде оплачувати держава: Гройсман зробив гучну заяву про медреформу
Джерело:  online.ua

В рамках розпочатої реформи охорони здоров'я в Україні зміниться принцип фінансування лікарень, за рахунок чого все лікування пацієнтів буде оплачувати держава.

З такою заявою виступив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман напередодні Дня медика під час відвідування Інституту нейрохірургії ім. академіка А. П. Ромоданова НАМН України, передає ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

Гройсман запевнив, що медреформа в Україні дозволила кардинально змінити систему фінансування медустанов. За його словами, тепер "гроші ходять за пацієнтом", так як держава перейшла до системи оплати процесу лікування, а не стін або койко-місць.

Глава українського уряду також звернув увагу, що разом з профільними клініками поступово оновлюється і система екстреної медицини - від забезпечення всієї системи до автотранспорту, кваліфікованих лікарів, якісних відділень в лікарнях. Він також нагадав про запущену програму безкоштовних ліків, яка дає можливість людині не відмовлятися від лікування.

"Ми побачимо: смертність буде менше, інвалідність буде менше. При цьому охоплення високотехнологічної медичною допомогою українців зростає. Думаю, через кілька років ситуація кардинально зміниться, і люди це відчують", - запевнив прем'єр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гройсман анонсував появу в Україні нового виду допомоги при народженні дитини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?