Минуле Всесвіту: знайдена унікальна галактика, яка не змінилась за 10 млрд років
Категорія
Технології
Дата публікації

Минуле Всесвіту: знайдена унікальна галактика, яка не змінилась за 10 млрд років

Минуле Всесвіту: знайдена унікальна галактика, яка не змінилась за 10 млрд років
Джерело:  online.ua

Астрофізики з Канарського університету зробили нове космічне відкриття - в скупченні Персея вони виявили унікальну галактику, яка не змінилася за 10 млрд років, з часів раннього Всесвіту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Naked science.

Дослідники пояснили, що "затримку" в розвитку виявленої галактики NGC 1277 підтверджує великий вміст червоних глобулярних кластерів, які формуються при народженні галактики. При цьому синіх кластерів в галактиці дуже мало, що також доводить її збереження в первісному вигляді з моменту народження.

"Я вивчав глобулярні кластери протягом довгого часу, але подібне побачив вперше. Це перший раз, коли в настільки масивної галактиці спостерігається так мало синіх глобулярних кластерів", - коментує космічну знахідку астрофізик Майкл Бізлі.

Він зазначає, що "заморожена" галактика дозволить вченим зробити безліч досліджень і розкрити найзагадковіші таємниці раннього Всесвіту, так як NGC 1277 знаходиться досить близько від Землі, всього в 240 млн світлових років. Це робить її ще більш цінною для астрофізиків, які вже в бліжашее часом мають намір почати детальне дослідження унікального скупчення зірок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені знайшли в космосі нових "двійників" Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?