День батька-2018 в Україні: історія свята і традиції
Категорія
Культура
Дата публікації

День батька-2018 в Україні: історія свята і традиції

День батька-2018 в Україні: історія свята і традиції
Джерело:  online.ua

17 червня 2018 року в Україні і ще в багатьох країнах світу святкують День батька. Це тепле свято порівняно недавно прийшло в нашу країну і поки не є офіційним, але підтримується українцями, які в цей день вітають своїх татусів і дякують їм за любов і турботу.

Історію свята і його традиції розповість ONLINE.UA.

День батька прийшов до багатьох країн світу, включно з Україною, з США. Там ще в далекому 1909 році його ініціювала Сонора Луїза Смарт Додд. Вона задумалася про те, що дуже важливо шанувати свого тата в той момент, коли прийшла на службу до церкви з нагоди Дня матері. Як виявилося, жінку і її п'ятьох братів і сестер виховував тільки тато, який зумів поставити на ноги стількох дітей, незважаючи на те, що дружина померла майже відразу ж після народження молодшої доньки.

Сонора склала петицію з пропозицією заснувати День батька в країні, в якій розповіла про свого видатного тата, який знайшов у собі сили замінити шестьом дітям матір. Місцева влада підтримала її. Пізніше День батька стали святкувати в багатьох штатах США, а в 1966 році він став національним святом із загальнонаціональною датою - третя неділя червня.

Символом Дня батька в США є троянда. Цю квітку, як символ нескінченної любові і поваги до батька, американці прикріплюють до свого одягу на грудях, шануючи всіх батьків країни - червоні троянди прикріплюють ті, у кого батько живий, а білі - у кого помер.

Як святкують День батька в Україні та в інших країнах світу

У нашій країні на сьогоднішній день поки немає усталених традицій святкування Дня батька. У цей день прийнято адресувати татові теплі привітання і дарувати невеликі подарунки, які можна зробити своїми руками. Також багато сімей в День батька намагаються влаштувати сімейне свято - вибратися на пікнік або організувати вечерю в колі сім'ї.

У багатьох країнах світу, де святкують День батька, є також свої традиції. Наример, в Фінляндії це свято відзначають з великим розмахом - господині готують рясні частування і разом з дітьми майструють сувеніри для чоловіків. Також днем сім'ї відвідують кладовища, щоб вшанувати пам'ять померлих чоловіків і батьків, а ввечері влаштовують застілля, співають пісні і танцюють.

В Японії День батька перейменували в "День хлопчиків". Жителі країни вважають, що мужність потрібно прищеплювати з раннього дитинства. В Італії День батька вважається головним святом чоловіків, традиційними подарунками для яких є пляшка дорого вина або елітний парфум.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як можна привітати тата в День батька в віршах, листівках і прозі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?