Кінець 27-літній суперечці: Греція і Македонія підписали історичну угоду
Категорія
Політика
Дата публікації

Кінець 27-літній суперечці: Греція і Македонія підписали історичну угоду

Кінець 27-літній суперечці: Греція і Македонія підписали історичну угоду
Джерело:  online.ua

17 червня Греція і Македонія підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки. Відтепер вона буде називатися Республіка Северна Македонія.

Фото історичного моменту було опубліковано прес-службою македонської влади, передає ONLINE.UA.

Церемонія підписання угоди відбулася на грецькому острові Препес. Підписали документ глави МЗС обох сторін. Також в церемонії взяли участь прем'єр Греції Алексіс Ціпрас і його македонський колега Зоран Заєв.

"Ми зважилися, тому що ми хочемо успіхів, македонських успіхів. Ми вибрали шлях до майбутнього. Тому ми приїхали сюди сьогодні. Нехай Преспес стане початком шляху до нашого європейського майбутнього",- прокоментував історична подія Заєв в соцмережі.

Нагадаємо, суперечка щодо назви Македонії тривала з 1991 року, після того як колишня югославська республіка стала незалежною. Афіни весь цей час виступали за зміну назви республіки, блокуючи її вступ до НАТО і ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп і Кім Чен Ин під час історичного саміту підписали мирний договір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?