Євродепутатка заявила, що в Україні готують закон про права ЛГБТ: у Порошенка відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Євродепутатка заявила, що в Україні готують закон про права ЛГБТ: у Порошенка відповіли

Євродепутатка заявила, що в Україні готують закон про права ЛГБТ: у Порошенка відповіли
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Вже на наступному тижні президент України Петро Порошенко представить законопроект про права ЛГБТ-українців. Ця законодавча ініціатива торкнеться прав представників ЛГБТ-спільноти в рамках європейських законодавчих стандартів.

Про це повідомила євродепутатка Ребекка Гармс, яка взяла участь в Марші рівності, який проходив 17 червня в Києві, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами Гармс, вранці перед Маршем рівності в Києві їй подзвонили з Адміністрації українського глави і повідомили, що вже через кілька днів Порошенко представить законопроект про права ЛГБТ-суспільства в Україні. Також депутатка Європарламенту наголосила, що Порошенко поінформував її про свою особисту підтримку Маршу рівності.

Гармс привітала рішення українського глави. Вона розцінила його як значний крок у демократичному розвитку України.

При цьому радник євродепутатки Максим Еріставі уточнив, що Порошенко про свою законодавчу ініціативу повідомив Гармс через главу своєї адміністрації, який поінформував її про нову законодавчу ініціативу, яка буде "стосуватися і прав ЛГБТ-українців".

Після цієї новини в Адміністрації українського глави спростували слова Гармс. Там відмітили, що не готують ніяких законопроектів про рівність прав представників ЛГБТ-спільноти і не обговорювали цю тему з депутатом Європейського парламенту Ребеккою Гармс.

"Ніхто з Адміністрації Гармс не телефонував і не обговорював з нею цю тему. Висока ймовірність того, що її просто розіграли", - сказали представники АПУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що перед Маршем рівності в Києві відбулися серйозні сутички між противниками акції та правоохоронцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?