Вражаючі цифри: експерти заявляють, що найбільші ядерні держави нарощують і модернізують свій арсенал
Категорія
Світ
Дата публікації

Вражаючі цифри: експерти заявляють, що найбільші ядерні держави нарощують і модернізують свій арсенал

Вражаючі цифри: експерти заявляють, що найбільші ядерні держави нарощують і модернізують свій арсенал
Джерело:  online.ua

Стокгольмський інститут досліджень проблем миру (SIPRI) опублікував звіт, в якому вказано, що ядерні держави нарощують і модернізують свій арсенал.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Вказано, що 9 світових ядерних держав до початку 2018 року мали в своєму арсеналі 14 465 ядерних боєголовок - це на 470 одиниць менше, ніж у попередньому році. Експерти стверджують, що 3 750 ядерних боєголовок перебувають у повній бойовій готовності.

"Порівняно з 1980-ми, коли у світі налічувалося більше 70 тисяч ядерних зарядів, обсяги озброєння сильно знизилися. Значну роль у цьому процесі зіграв договір про ядерне роззброєння, укладений між Росією і США у 2010 році. Але саме на частку цих держав досі припадає майже 92% всього обсягу ядерної зброї. Крім того, у довгостроковій стратегії Москва і Вашингтон мають намір модернізувати як безпосередньо ядерні боєголовки, так і виробниче обладнання", - сказано в звіті.

Відомо, що Штати мають намір до 2026 року виділити на програму модернізації близько 400 млрд доларів. За інформацією Пентагону, влада залишає за собою право на розробку нової ядерного зброї.

Окрім того, КНДР за минулий рік істотно збільшила свій потенціал у сфері виробництва ядерної зброї. Так, вказано, що Північна Корея має на озброєнні від 10 до 20 ядерних боєголовок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп заявив, що ядерної загрози з боку Північної Кореї більше не існує і світ може "спасти спокійно". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?