Ірпінські активісти провели антикорупційний автопробіг, який закінчили біля будинку Генпрокурора, - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ірпінські активісти провели антикорупційний автопробіг, який закінчили біля будинку Генпрокурора, - ЗМІ

Ірпінські активісти провели антикорупційний автопробіг, який закінчили біля будинку Генпрокурора, - ЗМІ

16 червня 2018 року в Приірпінні пройшла громадська акція, під час якої близько 500 осіб організувалися в "антикорупційний автопробіг" в знак протесту ігнорування інтересів суспільства місцевою владою і бездіяльності правоохоронної системи в регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські Новини".

Пройшов рік з дня обіцянки Генпрокурора припинити беззаконня в Приірпінні, але з тих пір ніяких зрушень не відбулося. Тому жителі Ірпінського регіону вирішили об'єднатися в громадський рух проти свавілля місцевих чиновників, яких покриває Генпрокуратура.

Організатор автопробігу - Громадський рух "Ірпінь проти Карплюка і "Нових облич", до якого увійшли представники ініціативних груп мікрорайонів м. Ірпінь, с. Стоянка і смт. Коцюбинське, "Громадська ініціатива Олексія Зіневича", ГО "Сила молоді", ГО "Фронт за реформи", ГО "Зелений Ірпінь", "Громадський рух захисту зелених зон Київщини", представники комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю "Народна Рада" та інші.

Автопробіг завершився громадським походом до дому Ю. Луценко в Стоянці. Учасники відтворили "ритуальну" колону похоронної процесії, яку супроводжував оркестр. Активісти несли "Кримінальний кодекс України", перев'язаний траурної чорною стрічкою, труну і квіти. Ритуал "похорону" "Конституції України" біля будинку генпрокурора символізував, що Ю. Луценко своєю бездіяльністю фактично поховав правосуддя в Приірпіння.

В ході акції сотні учасників зажадали неупередженого розслідування правоохоронними органами справ, відкритих проти Ірпінського мера і його команди, які "зависли" на невизначений термін. Учасники мітингу озвучили перелік незаконних дій з боку місцевої влади: незаконне позбавлення громадян прав на земельні ділянки, які вони обробляють на законних підставах більше 20 років; тотальне знищення зелених зон і вирубка лісів; забудова, засмічення і забруднення, видобуток торфу і зняття родючого шару ґрунту на заплавних землях річок Ірпінь та Буча; знищення екосистеми регіону; незаконна забудова, будівельні махінації та афери, привласнення грошових коштів інвесторів (покупців); відсутність протягом тривалого часу комунікацій (електро-, газо-, водопостачання) необхідних для задоволення елементарних потреб людей; тотальне розкрадання бюджету; незаконне виділення земельних ділянок; побиття активістів і цькування громадських діячів.

Зокрема, а сьогодні, на Ірпінського мера, який до цих пір працює на своїй посаді, відкрито десять кримінальних справ. Так, В. Карплюка звинувачують по ст.255 (створення злочинної організації з метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах), а також за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 366 (службове підроблення, вчинене у складі злочинної організації) КК України.

За свідченнями місцевих активістів, незважаючи на ряд порушень Закону України в цьому регіоні, правоохоронні органи не реагують належним чином. Тим самим Генеральна Прокуратура України фактично потурає злочинцям, які цинічно ігнорують закони України і нехтують інтересами суспільства. Ситуація з кожним днем загострюється, а соціальна напруга в регіоні тільки зростає.
Ю. Луценко так і не вийшов до учасників акції, проте громадські активісти налаштовані рішуче. Зараз ініціатори автопробігу планують зібрати прес-конференцію, щоб зафіксувати всі вимоги як офіційний запит до Генпрокурора з вимогою взяти його на особистий контроль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?