Українського омбудсмена не пускають до політв'язня Сущенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Українського омбудсмена не пускають до політв'язня Сущенка

Українського омбудсмена не пускають до політв'язня Сущенка
Джерело:  online.ua

Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову не пускають до ув'язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook передає ONLINE.UA.

"Документи (дозвіл на відвідування Сущенка - ред. ) повернуто до Московського міського суду. На моє питання - це відмова? - пролунала відповідь - їдьте в суд, там все знають. Письмову відповідь теж не надали", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що у СІЗО, де перебуває Сущенко, можливість побачень з ув'язненими закінчується о 17:30.

18 червня Денісова та її російська колега, омбудсмен Тетяна Москалькова домовилися зустрітися в Москві.

"Ця моя зустріч з пані Москальковою, яка була призначена на 14:00, - вона не скасовується. Апарат їй повідомив, що я на зустрічі і вони будуть нас чекати",- додала Денісова.

Москалькова заявила, що зустріч пройде в її офісі. Сторони мають намір обговорити умови відвідування правозахисниками ув'язнених, що утримуються в Росії та Україні.  Денісова планує відвідати в українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка та Романа Сущенка.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Романа Сущенка затримали в кінці вересня 2016 року в Москві. Співробітники ФСБ Росії заявили, що він є працівником української розвідки і приїхав до столиці РФ для проведення шпигунської діяльності. За деякими даними, Сущенка можуть засудити до 20 років позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?