РФ оновлює сховище ядерної зброї: американські вчені опублікували шокуючі фотодокази
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ оновлює сховище ядерної зброї: американські вчені опублікували шокуючі фотодокази

РФ оновлює сховище ядерної зброї: американські вчені опублікували шокуючі фотодокази
Джерело:  online.ua

Росія працює над масштабним оновленням об’єкта, в якому можуть зберігати ядерну зброю.

Про це йдеться у статті Ханса Крістенсена, директора проекту з ядерної інформації Федерації американських вчених (Federation of American Scientists, FAS), передає ONLINE.UA.

Зазначається, що об’єкт розташований в Калінінградській області, і роботи тривають там останні 2 роки.

"Супутники зафіксували цей об’єкт поблизу селища Куликове, за 50 км від польського кордону. Його заглибили й накрили новим бетонним дахом в останні місяці. Він має всі типові ознаки російських сховищ для ядерних зброї. Важка багатошарова огорожа по периметру ззовні. Самі бункери мають потрійну огорожу. Це типові риси з усіх інших місць зберігання ядерної зброї в Росії, про які ми знаємо", - зазначив Крістенсен.

Він також підкреслив, що це перший випадок, коли один із ядерних бункерів розкопано і, вочевидь, відновлено.

"Ці фотографії не показують наявність у Калінінграді (області - ред.) ядерної зброї, але вони показують, що це чинний об’єкт", – сказав Крістенсен.

Фото - fas.org

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Стокгольмський інститут досліджень проблем миру (SIPRI) опублікував звіт, в якому вказано, що ядерні держави нарощують і модернізують свій арсенал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?