Трамп загрожує Китаю новими митами: Пекін обіцяє відповісти
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп загрожує Китаю новими митами: Пекін обіцяє відповісти

Трамп загрожує Китаю новими митами: Пекін обіцяє відповісти
Джерело:  Reuters

США введуть нові мита на китайські товари, якщо Пекін продовжить вести "торгову війну". Вашингтон має намір обкласти 10% -ми митами ряд товарів із Китаю вартістю 200 млрд доларів.

Про це заявив президент США Дональд Трамп у відповідь на дзеркальні мита Китаю на американські товари, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами Трампа, він вже дав завдання торговому представнику США визначити перелік китайських товарів, щодо яких можуть бути введені нові мита. Він пояснив, що якщо Китай знову підвищить мита на товари з США, то Вашингтон негайно відповість, так як більше не має наміру надавати переваги в торгівлі Китаю та іншим країнам світу.

У Міністерстві торгівлі Китаю відповіли на нові загрози Трампа. Там назвали дії Вашингтона "тиском і шантажем", якими користується американська влада в цьому питанні. Китайська сторона заявила, що буде змушена відповісти Трампу, якщо США не припинять розпочату торгову війну в порушення ринкових правил.

Нагадаємо, в середині червня Трамп офіційно оголосив введення 25-процентних мит на товари з Китаю на суму 50 млрд доларів. Пекін відповів дзеркальними митами, під які ввів 659 найменувань товарів, що імпортуються з США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз ввів мита на кілька груп американських товарів у відповідь на введені США тарифи на сталь і алюміній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?