У центрі Москви затримали акторів за акцію в підтримку Сенцова: з'явилося резонансне відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У центрі Москви затримали акторів за акцію в підтримку Сенцова: з'явилося резонансне відео

У центрі Москви затримали акторів за акцію в підтримку Сенцова: з'явилося резонансне відео
Джерело:  online.ua

Російські правоохоронці затримали в центрі Москви акторів, які вийшли з акцією на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова. Вони роздавали листівки іноземцям, які приїхали на ЧС-2018 в Росію, в яких розповіли про причини переслідування російською владою режисера з України.

Відео резонансного затримання акторів за акцію в підтримку Сенцова опублікувало в мережі видання "Новая газета", передає ONLINE.UA.

У ролику показано, як актриса Teaтра.doc Марія Чупринська, актор Григорій Гандлєвський, художниця Аліса Сафіна і активістка Наталя Савоськина роздають іноземцям листівки англійською та іспанською мовами, в яких розповідають про Сенцова і про причини його переслідування. У цей момент їх затримує поліція. У кадрі також відображено, як правоохоронці силою заводять активістів в відділення поліції.

Росіяни обурені свавіллям, яке відбувається в центрі Москви з боку правоохоронців.

"Жандарми режиму в яку б кращу одежу поліцаїв не були одягненні, залишаються жандармами - тупими, злісними, жорстокими упирями беззаконня. Похмура дійсність путіноідного мракобісся", "Шкода, що іноземці не бачили озвірілих осіб цих поліцейських, що запихають людей, які реалізували свої права, в кутузку"," Наша поліція як була проти народу, так і залишилася такою ж", - пишуть користувачі мережі, коментуючи резонансне відео.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські актори і режисери написали лист Путіну на підтримку Олега Сенцова, вимагаючи помилувати українського режисера, незаконно утримуваного в російській в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?