Верховна Рада оприлюднила текст закону про запуск Антикорупційного суду в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада оприлюднила текст закону про запуск Антикорупційного суду в Україні

Верховна Рада оприлюднила текст закону про запуск Антикорупційного суду в Україні
Джерело:  online.ua

Верховна Рада оприлюднила текст законопроекту про запуск Антикорупційного суду в Україні, який з позначкою "невідкладно" вніс на розгляд депутатів український глава Петро Порошенко. Документ містить загальні та заключні положення, в якому прописані норми по роботі ВАС в країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

У загальних положеннях законопроекту вказано, що в Україні повинен бути утворений Вищий актікоррупціонний суд, містознаходження якого буде Київ. Також в документі прописано, що забезпечувати фінансування створення і діяльності суду буде Кабмін за рахунок коштів з бюджету України.

Відзначається, що документ вступить в силу на наступний день після опублікування. Стежити за реалізацією проекту буде Державна судова адміністрація.

Після цього голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що якщо депутати підтримають внесення президентського законопроекту на порядок денний, то вже 20 червня відбудеться його розгляд в Комітеті, а 21 червня за нього проголосують в ВР.

"Я сподіваюся, що сьогодні ми зможемо включити його до порядку денного, завтра на комітеті відбудеться розгляд. І в четвер ми будемо мати можливість прийняти цей закон, щоб ще в цьому році Антикорупційний суд заробив",- повідомив Парубій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 червня голова Верховної Ради Андрій Парубій публічно підписав закон про Вищий антикорупційний суд в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?