Apple оштрафували на мільйони доларів за відмову безкоштовно ремонтувати iPhone
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple оштрафували на мільйони доларів за відмову безкоштовно ремонтувати iPhone

Apple оштрафували на мільйони доларів за відмову безкоштовно ремонтувати iPhone
Джерело:  Financial Review

Австралійський суд зобов'язав компанію Apple виплатити 9 млн доларів штрафу. Причиною прийняття такого рішення стала відмова компанії безкоштовно ремонтувати iPhone користувачів.

Про рішення федерального суду Австралії повідомила газета Financial Review, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що спочатку на сторону користувачів iPhone стала австралійська комісія із захисту прав споживачів та конкуренції. До неї звернулися користувачі смартфонами, у яких вийшли з ладу пристрої після планового оновлення операційної системи до iOS 9 в 2016 році після звернення до сторонніх компаній з обслуговування техніки.

Йдеться про те, що якщо користувачі iPhone намагалися в інших компаніях по ремонту техніки замінити екран або поміняти кнопку Touch ID, то у них блокувався телефон, видаючи на екран "помилку 53". В Apple тоді пояснили, що блокування телефонів після несанкціонованого розкриття є нормою захисту датчика відбитку пальців. При цьому в компанії відмовилися безкоштовно розблокувати телефони, які користувачі ремонтували в компаніях, що не мають ліцензії Apple.

Після масових скарг на Apple в ACCC прийшли до висновку, що в такому випадку ремонт iPhone повинен оплачувати виробник смартфонів. Тепер на сторону користувачів і австралійської комісії із захисту прав споживачів встав і суд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд зобов'язав Samsung виплатити Apple більше півмільярда доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?